FLOYDSTUFF.COM

c/o Crazy Diamond

PO Box 91000

3007 MA Rotterdam

The Netherlands

floydstuff@crazy-diamond.nl

 

''

In november 2007 verscheen Pink Floyd In De Polder, "... een voor de echte fans heel informatief boek, dat zowel een goed beeld geeft van de Nederlandse activiteiten als van de totale ontwikkeling van de groep." (drs. Madelon de Swart, NBD).

Het boek (dat Charles Beterams schreef met Robert Haagsma) was het resultaat van vele jaren onderzoek om de geschiedenis van Pink Floyd in Nederland en België in woord en beeld te vangen. Het mooi vormgegeven en ingebonden boek was een succes, en kreeg een prominente plek in de boekenkast van duizenden muziekliefhebbers in het algemeen en Pink Floyd fans in het bijzonder. Nog steeds ontvangen we met regelmaat verzoeken om een exemplaar, die we helaas moeten teleurstellen.

De recente uitgave van de "Pink Floyd - The Early Years" box bewijst nog maar eens dat de rol van de lage landen in die essentiële beginjaren niet onderschat dient te worden. Ook in de afgelopen jaren bleef er informatie binnendruppelen. Ook waren David Gilmour en met name Roger Waters met enige regelmaat in Nederland en/of België te aanschouwen.

Hoogste tijd derhalve voor een nieuwe editie dachten wij zo. Een nieuwe uitgave staat gepland voor medio 2017 bij Permafrost Publishers. In de jaren voorafgaand aan de eerste editie hield Charles Beterams een logboek bij. Hij zal dat ook voor de nieuwe editie gaan doen. Je kunt jezelf abonneren op het logboek zodat je op de hoogte blijft. Heb je aanvullende informatie, foto’s van recente concerten, etc. dan zijn die altijd welkom.